Life science-industrien halverer sin C02-udledning

10.09.2020

Siden 1990 er life science-industrien blevet ni gange større målt på bidrag til landets BNP, mens CO2 udledningen er halveret.

Det viser en ny analyse fra Erhvervsministeriet.
 
"Vi skal investere os ud af corona-krisen, og analysen bekræfter, at grønne tiltag godt kan gå hånd i hånd med flere arbejdspladser og vækst. Det er derfor afgørende, at vi fortsætter med at holde hånden under virksomhederne med gode rammevilkår og målrettede initiativer. Det gælder også for life science-industrien.” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Pharmadanmarks formand Rikke Løvig Simonsen påpeger, at life science-industriens højtuddannede medarbejdere er afgørende i den grønne omstilling. Ikke mindst på grund af et højt kompetenceniveau.

"Branchens medarbejdere er godt rustet til at tage aktiv del i den grønne omstilling. De er klar til at bringe deres kernekompetencer i spil, når virksomhederne skal arbejde med klimamål i alle dele af værdikæden – i forskning, produktion, kvalitetssikring og anvendelse," siger Rikke Løvig Simonsen.

Hun understreger, at kompetencerne skal følge udviklingen på life science-området. Det er i høj grad de samme kompetencer, som efterspørges i den fjerde industrielle revolution, som efterspørges til den grønne omstilling, for eksempel kunstig intelligens, automatisering og digitalisering.

"Den teknologiske udvikling i årene fremover vil skabe behov for, at medarbejderne udvikler sig tilsvarende, hvilket nødvendiggør investering i efteruddannelse og kompetenceudvikling af arbejdsstyrken. Den grønne omstilling er kun med til at understrege dette behov for generel kompetenceudvikling inden for life science," siger Rikke Løvig Simonsen.

LÆS OGSÅ:

Ny analyse: Life science-industrien sætter solidt fodaftryk på dansk økonomi

Debatindlæg: Højtuddannede medarbejdere skal bane vejen for grøn omstilling