Rigtig god påske

08.04.2020

Både til jer, der har fri, jer som arbejder, og jer som tager del i indsatsen mod COVID-19.

Pharmadanmarks medlemmer gør en forskel hver eneste dag. I industrien, offentlige styrelser, kommuner, på hospitaler, universiteter og landets apoteker.

På vej ind påsken har vi samlet et udvalg af artikler fra fagbladet Pharma om nogle de mange akademikere i dansk life science, der gør en forskel. FIK DU LÆST...

… om Tanja Villumsen - senior project coordinator, Drug Development, i Novo Nordisk - der understreger, hvordan medarbejderne er afgørende for life science-industriens vigtige bidrag til den grønne omstilling.

… om ekspert i klinisk farmaci Mia Lolk Lund forklare værdien af den kliniske farmaci. Dette med afsæt i en ny rapport om antallet af kliniske farmaceuter på landets sygehuse, der er steget med 78 pct. fra 2008 til 2019.

… om life science-akademikerne bag spinout-virksomheden FIDA-Tech, der med ny analyseteknologi vil hjælpe lægemiddelindustri og universiteter i den tidlige udviklingsfase af nye biologiske lægemidler mod cancer og Alzheimers.

… om ph.d.-studerende på Indvandrermedicinsk Klinik, OUH, Camilla Lynnerup, der med sit forskningsprojekt stiler efter at øge medicinsikkerheden for nydanskere og dermed skabe mere lighed i sundhed.

I næste nummer af Pharma - på gaden 22. april - kan du læse om life science-akademikere, som er i frontlinjen mod COVID-19, eller hvis arbejde på anden vis er berørt af coronakrisen.

Og hvis læsestoffet slipper op, kommer her en sjælden tv-anbefaling:-) Nemlig Netflix-serien 'The Pharmacist'. Serien handler om en dedikeret amerikansk farmaceut og hans kamp imod producenter af de stærkt vanedannende opioider, der har udløst en sundhedskatastrofe i USA.

Og husk så, du altid kan søge svar i Pharmadanmarks FAQ, i fald corona-situationen rejser ansættelsesretlige spørgsmål.