Lad os komme antibiotikaresistens til livs

17.11.2017

I morgen er det European Antibiotic Awareness Day, som gør opmærksomhed på den trussel, antibiotikaresistens udgør for folkesundheden. Derfor skal antibiotika bruges med omtanke. Pharmadanmark er meget optaget af resistensproblematikken og bakker op om European Antibiotic Awareness Day.

”Herhjemme har der heldigvis i en årrække været fokus på at mindske forbruget af antibiotika. Men problemet med resistens er stadig stort, og der er behov for flere initiativer og mere investering i udvikling af nye antibiotika,” siger formand for Pharmadanmark Rikke Løvig Simonsen og henviser til, at antibiotikaresistens er blandt de største trusler imod den globale folkesundhed ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO. 

Hun understreger, at der er brug for en tværfaglig indsats på tværs af sektorerne for at sikre rationel brug af antibiotika: 
”For at imødegå resistensproblematikken må der grundlæggende laves nogle strukturer, som hjælper borgere og sundhedsprofessionelle til at træffe de rigtige valg omkring antibiotika”.

Herhjemme er den årlige antibiotikakampagne således også skudt i gang og støtter op om regeringens nationale handlingsplan for antibiotika.