Enighed om overenskomst for farmaceuter på apotek

23.04.2021

Pharmadanmark og Danmarks Apotekerforening er i dag blevet enige om at fornye overenskomsten for de næste tre år for farmaceuter på privat apotek.

”Jeg er tilfreds med, at vi har opnået en reallønsfremgang og opnået nogle gode forbedringer for vores medlemmer, for eksempel sorgorlov på linje med offentligt ansatte og løn under kursus på fridage. Det har været nogle konstrutive forhandlinger over flere dage. Vi har nu et resultat, som vi er stolte af at præsentere for medlemmerne," siger Rikke Løvig Simonsen, formand for Pharmadanmark.

Pharmadanmark gik til forhandlingerne med ambitioner om reelle forbedringer af ansættelsesforholdene. Udover en fornuftig forbedring af lønnen, er det også lykkedes at sikre almindelig løn under kursus på fridage, hvilket har fyldt meget for de enkelte medlemmer. Lige sådan er sorgorlov et ansvarligt og medmenneskeligt vilkår at medtage i en overenskomst.

Overenskomstresultatet gælder fra 1. april 2021 til 31. marts 2024, men skal først til urafstemning blandt Pharmadanmarks medlemmer ansat på privat apotek.