Farmaceuters medicinsamtaler giver værdi

12.03.2019

Farmakonomforeningen skriver i dag i et debatindlæg i Altinget, at også farmakonomer skal have lov til at udføre medicinsamtaler til kronikere – i dag er opgaven forbeholdt apoteksfarmaceuter. Baggrunden for ønsket er, at mange apoteker ikke er kommet ud af starthullerne med samtalerne.

Rikke Løvig Simonsen, formand for Pharmadanmark, er enig i, at der burde laves flere medicinsamtaler, fordi samtalerne er med til at gøre kronikerne til mere kompetente medicinbrugere. Men hun mener ikke, at løsningen er at lade en anden faggruppe end farmaceuterne være med til at løse opgaven. Det er nemlig slet ikke dér, problemet ligger.

”Politikerne har bedt farmaceuterne om at løse opgaven med medicinsamtaler, fordi det er den faggruppe med den højeste faglighed inden for sikker og korrekt brug af medicin. Farmaceuterne vil da også rigtig gerne bruge deres faglighed i samtalerne, men erfaringerne hidtil viser, at det er nødvendigt med ledelsesmæssigt fokus på de enkelte apoteker. Medicinsamtalerne skal prioriteres i en travl hverdag, og medarbejderne skal gives reel mulighed for at løfte opgaven. Medicinsamtalerne bør anses som en kerneopgave på alle apoteker, fordi det er en af de opgaver, som virkelig giver værdi til patient og samfund og viser det faglige apoteksvæsens berettigelse,” siger hun.

Altinget bringer senere på ugen et længere svar fra Pharmadanmark.