LOG IN BLIV MEDLEM
  • English
  • Dansk
Kontakt os

Adresse

Rygårds Alle 1
2900 Hellerup
3946 3600
Jura 3946 3605
Presse 2176 8404
Karriere 3946 3630 pd@pharmadanmark.dk

Sekretariatets åbningstider

Mandag - torsdag 9.30-16.00
Fredag 9.30-14.00
Navn Stilling Telefon E-mail
Anders Rune Bjerrum Chef for politik, kommunikation og presse 2989 3169 ab@pharmadanmark.dk
Andreas Thilqvist Marketingansvarlig 2893 3311 at@pharmadanmark.dk
Annette Meyer Økonomi- og administrationschef 3946 3600 am@pharmadanmark.dk
Arendse Veirø Specialkonsulent, cand. jur. 3946 3638 ave@pharmadanmark.dk
Casper Gad Advokat 3946 3627 cg@pharmadanmark.dk
Christian K. Thorsted Kommunikationschef 2176 8404 ckt@pharmadanmark.dk
Danny Bukh Almstrup Chefkonsulent 3946 3632 dba@pharmadanmark.dk
Gry Hamborg Advokat 3946 3635 gh@pharmadanmark.dk
Hanne Højholdt Adamsen Juridisk chefkonsulent 3946 3612 hha@pharmadanmark.dk
Iben Treebak Chefkonsulent, karriere & netværk 3946 3618 ibt@pharmadanmark.dk
Julie Johnsen Juridisk chef, advokat 3946 3622 jujo@pharmadanmark.dk
Julie Strægaard PA for ledelsen 3132 6212 js@pharmadanmark.dk
Karin Ortmann Servicemedarbejder 4084 9833 ko@pharmadanmark.dk
Lotte Skovdal PDA-sagsbehandler og arrangementskoordinator 3946 3609 lsk@pharmadanmark.dk
Maria Stove Kommunikationskonsulent 3946 3600 ms@pharmadanmark.dk
Marie Fog Faglig chefkonsulent 3025 5311 mf@pharmadanmark.dk
Mathilde Bak Advokatfuldmægtig 3946 3629 mba@pharmadanmark.dk
Natasia Lykkeholm Klausen Advokat Barselsorlov nlk@pharmadanmark.dk
Nina Lund-Andersen Advokat 3946 3614 nla@pharmadanmark.dk
Rikke Løvig Simonsen Formand for Pharmadanmark 3124 0265 rls@pharmadanmark.dk
Sarah Piil Kommunikationskonsulent Barselsorlov ssp@pharmadanmark.dk
Simone Skovvart Piil Studentermedhjælper 3946 3606 spi@pharmadanmark.dk
Susanne Vodstrup Receptionist 3946 3607 sv@pharmadanmark.dk
Susie Stærk Ekstrand Adm. direktør 3017 8865 se@pharmadanmark.dk
Du er her:
Home - Nyheder - COVID-19: Gode råd til studerende

COVID-19: Gode råd til studerende

COVID-19: Gode råd til studerende
25.03.2020 Redaktionen

Corona-situationen har også betydning for landets universitetsstuderende, og Pharmadanmark er løbende i kontakt med vores studenterambassadører på universiteterne. Her et samlet overblik over, hvad vi ved om situationen for studerende. Og hvor du som studerende kan søge relevant information og gode råd til hjemmestudie.

Studerende på landets universiteter er også påvirket af Corona-situationen. Den 23. marts forlængede regeringen hjemsendelsen af studerende og medarbejdere på videregående uddannelser til og med 13. april.

Pharmadanmark er løbende i kontakt med vores studenterambassadører på universiteterne. Om hvordan COVID-19 har betydning for de studerende. Ambassadørerne er direkte bindeled mellem fagforeningen og studerende medlemmers hverdag på studiet.

Generelt fortæller Pharmadanmarks studenterambassadører, at meget undervisning er omlagt til at foregå online. Det gælder for nogens vedkommende også eksamen. Andre har fået udsat afleveringsdato for deres bachelor. Særligt for vores studerende medlemmer gælder, at en del af undervisningen foregår i laboratoriet, hvilket vanskeliggøres af corona-situationen. Derfor bliver studerende, hvis projekter eller afleveringsopgaver pt inkluderer laboratorieforsøg, bedt omdanne praksisdelen til teori såsom litteraturstudie.

De forskellige fakulteter og fags håndtering af situationen adskiller sig også fra hinanden. Så hold dig opdateret på universitetets hjemmeside. Ligesom Pharmadanmarks studerende medlemmer selvfølgelig er velkomne til at kontakte deres studenterambassadør. Så vil de forsøge at hjælpe efter bedste evne i en for alle tumultarisk tid. 

Hermed et overblik over relevant viden for dig som studerende, herunder hvad vi foreløbig ved om konsekvenserne af COVID-19 for studerende på landets universiteter.

Artiklen giver samtidig en oversigt over, hvor du kan finde den relevante information på dit universitet, som opdaterer løbende. 

Vi giver også en række råd til at komme godt igennem den næste tid, hvor studiet foregår hjemmefra.

 

FORELØBIGE FÆLLESINITIATIVER

Nedluk. Fra 13. marts til 13. april er studerende og medarbejdere på landets universiteter sendt hjem som del af regeringens indsats mod coronavirus. Nedlukningen gælder også skoler, daginstitutioner, hjemsendelse af offentligt ansatte med flere.

Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet skal studerende stadig være studieaktive og opretholde studieaktiviteten hjemmefra i det omfang, det er muligt. Ministeriet opfodrer studerende til at henvende sig til deres uddannelsesinstitution, hvis de har spørgsmål. Det gælder for eksempel, hvis du skal aflevere speciale til sommer.

Generel information om corona-situationens påvirkning af studielivet, herunder eksamen, udlandsopholds og praktik, kan findes på ministeriets hjemmeside.

Ekstra SU-lån. Den 19. marts besluttede regeringen at give studerende, der har mistet deres studiejob i forbindelse med COVID-19, mulighed for at optage ekstra SU-lån. Ekstra lån kan foreløbigt optages i marts og april 2020. Muligheden gælder også SU-slutlån. Hvor meget, du kan låne, og hvordan du søger, kan du læse mere om på www.su.dk.

 

RELEVANT AT VIDE

Der går næsten ikke en dag, uden regeringen og sundhedsmyndighederne holder pressemøde. Informationerne er mange, og det kan være svært helt at danne sig et overblik. Her en oversigt over, hvor du skal søge information som studerende på henholdsvis Københavns, Roskilde, Aarhus, Syddansk eller Aalborg Universitet. Hvis du vælger at melde dig som en del af beredskabet, er det særligt vigtigt, du tager kontakt til universitetet, fx dit studienævn.

 

Aarhus Universitet har samlet relevant corona-viden under ’Corona/Covid-19 - FAQ og chat for studerende’.

Om den aktuelle situations påvirkning af eksamener dette semester skriver de eksempelvis:

”Alle skriftlige stedprøver vil ændre form i den periode, hvor universitetet er fysisk nedlukket. Du vil modtage information fra din uddannelse om, hvordan stedprøver i stedet afholdes...

Vi er i fuld gang med at finde de bedst mulige løsninger i forhold til øvrige planlagte eksamener – både mundtlige og skriftlige – i indeværende semester, såfremt den fysiske nedlukning bliver længere end varslet. Vores mål er, at sommereksamen i videst muligt afholdes som planlagt, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre alternativer inden for samme tidsperiode i de tilfælde, hvor det ikke viser sig muligt”.

Som studerende på Københavns Universitet kræver det login for nærmere information om dit studie under coronakrisen.

Roskilde Universitet informerer studerende her og opfordrer desuden studerende til at holde sig opdateret på universitetets intranet Moodle.

Syddansk Universitet samler viden her, hvor du blandt andet finder 'FAQ – hvad coronavirus betyder for som studerende på SDU'.

Også Aalborg Universitet guider studerende til seneste nyt om corona-situationens indvirkning på studiet den næste tid.

 

GODE RÅD TIL HJEMMESTUDIET

Som studerende er du muligvis mere rutineret i hjemmearbejdsdage end mange andre. Ikke desto mindre er det noget anderledes og kan synes udfordrende at studere hjemmefra, når du er afskåret fra undervisning på universitet. Og når de fysiske møder med din vejleder og studiekammerater er reduceret til et minimim. Derfor her nogle gode råd til, hvordan du skaber de bedst mulige rammer for en god studiedag derhjemme. Vi har hentet inspiration fra et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Arbejdsmiljøcentret.

Få en rutine. Det kan være en fordel at opretholde dine normale rutiner, hvor du står op, gør dig klar, studerer, spiser frokost, læser igen, drikker eftermiddagskaffe, dyrker motion, ringer til din ven… Eller hvordan dine rutiner på studiet nu en gang ser ud:-)

Skab struktur. Lav hver dag en tidsplan over, hvad og hvor meget du skal læse i løbet af dagen. Måske du også har møde med din vejleder og studiegruppe. En struktur kan også være at adskille studie og fritid tydeligt, om end du opholder dig det samme sted det meste af tiden. 

Hold pauser. Det er meget vigtigt at holde pauser. Med et par timers mellemrum og flere i løbet af dagen. Det er særligt vigtigt at huske i en situation, hvor studie, måske studiejob og hjem glider sammen. Gå fx ind i at andet rum i lejligheden, dans, ring til en veninde, eller brug pausen på at lave udstrækningsøvelser. 

Træk luft. Vi er alle sammen mere hjemme end vi plejer. Desto vigtigere at få luftet ud for at bevare koncentrationen, indlæringsevnen og effektiviteten. Så åben vinduerne, snus den friske lufte ind eller gå en tur, så længe du overholder myndighedernes anvisninger.

Hjemme-lab. Hvis du savner lab for meget, kan det være en ide at lave et hjemme-laboratorie til kemiske eller andre lignende processer eksempelvis ved at dyrke din egen surdej:-)

 

STUDIEJOB: DIGITAL JOBSAMTALE

Coronavirussen har sikkert også sat sit præg, hvis du er ved at søge studiejob, eller hvis du snart er færdiguddannet og måske allerede er begyndt at kigge efter dit første job. Antal nye job, der blev slået op på de respektive jobbanker, faldt markant et par dage i relation til corona-situationen. Men vi ser allerede nu, at kurven er på vej op igen.

Rekrutteringsprocessen har også allerede ændret sig, og den ser anderledes ud, eksempelvis når du bliver indkaldt til samtale. Det vil i den kommende tid foregå digitalt og særligt over Skype. Det er både hos rekrutteringsbureauer og jobsamtaler direkte med virksomheder. Det er ikke nyt at bruge Skype til jobinterviews. Men måske er det nyt for dig i denne tid.

For mange er det en uvant situation. Derfor har Pharmadanmarks karrierevejledere samlet nogle gode råd til dig, som står over for en jobsamtale via Skype. Hvis du snart er færdiguddannet og har brug for rådgivning til at tage hul på jobsøgningen, er du selvfølgelig også velkommen til at kontakte Pharmadanmarks karrierevejledning

 

FIND DIN STUDENTERAMBASSADØR

Pharmadanmark opfordrer altid vores studerende medlemmer til at kontakte fagforeningens studenterambassadører med spørgsmål til studielivet. Det gælder også nu. Find din studenterambassadør på Pharmadanmarks hjemmeside.

03.12.2020
Tvangsvaccinering bør ikke indgå i den nye epidemilov, for det kan skærpe mistroen til vacciner i befolkningen og i sidste ende gå ud over folkesundheden, skriver Rikke Løvig Simonsen. Af Rikke...
03.12.2020
Landets apoteker beskyldes i et debatindlæg i Berlingske forleden for at ’snyde patienterne’ og for at være ’ligeglade med patienterne’”. ”Som patient skal man altid være ventet og velkommen i...
27.11.2020
Krænkende handlinger kan og skal forebygges af en løbende og aktiv indsats for at skabe en kultur, der modvirker krænkende handlinger. Det skriver Pharmadanmark, Farmakonomforeningen og...
20.11.2020
Folketinget vedtog i går et lovforslag, som giver arbejdsgivere ret til at pålægge ansatte at blive testet for COVID-19 og at blive oplyst om testens resultat. Kravet om testning skal kunne tages i...
Pharmadanmark    CVR 65250314