"Studiestart er bare starten på noget særligt"

19.10.2017

Med bagagen fuld af oplæg, godt humør og handy power banks, der sikrer strøm til hele forelæsningen, har Pharmadanmark været på Tour de Studiestart. Rundt på landets universiteter og Pharmadanmarks kerneuddannelser har Andreas Thilqvist, som tager sig af fagforeningens aktiviteter for studerende, mødt nye og eksisterende medlemmer. Og selvfølgelig Pharmadanmarks studenterambassadører, der gør et stort stykke arbejde i forbindelse med studiestart.

”Stemningen blandt de nye studerende er mega god. Det er dejligt at se så mange til vores oplæg og andre af vores arrangementer. Når vi møder de studerende til oplæg eksempelvis, er de engagerede og stiller relevante spørgsmål til, hvad man kan bruge en fagforening som Pharmadanmark til,” siger Andreas. Humanbiologi og biokemi på Københavns Universitet, farmaci og biomedicin på Syddansk Universitet, medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet og molekylær medicin på Aarhus Universitet er blot nogle af de steder, Pharmadanmark har været med til at byde de nye studerende velkommen.

Andreas besvarer de nye studerendes spørgsmål: ”Som fagforening arbejder vi for gode rammer og betingelser på studiet. Pharma Student er med til at styrke de studerendes faglighed gennem faglige arrangementer som studieteknik, GMP-kursus (kvalitetssikring af lægemidler) og karriereaften. Når vores medlemmer er færdige på universitetet, er de klar til arbejdslivet,” oplyser han og føjer ’Forstå lægemiddelområdet’ og ’Undgå stress på studiet’ til rækken af relevante arrangementer for studerende, hvoraf førstnævnte kursus er etableret på baggrund af input fra fagforeningens medlemmer.

Fællesskab

Ud over faglige oplæg har studiestarten budt på ’Leg i parken’, hyggelige konkurrencer om at vinde den omtalte power bank og meget mere. Nogle uger efter studiestarten vender Pharmadanmark tilbage til universiteterne, hvor nye, potentielle og eksisterende medlemmer kan stille opfølgende spørgsmål. I den forbindelse vil studenterambassadørerne have en stand. Nærmere information følger. ”Studiestart er bare noget særligt. Netop fordi den er starten på en helt særlig tid i livet. Forventningens glæde og videbegæret er til at mærke ude på studierne. Personligt er studiestart højdepunktet på mit år i arbejdsøjemed,” siger Andreas Thilqvist og tilføjer: ”Stor tak til vores dygtige og flittige studenterambassadører for at bidrage til en god studiestart og velkommen til vores nye medlemmer!”. I det nye Pharma kan du læse voxpoppen ’Sådan var min studietid’. Her fortæller tre personligheder fra den lægemiddelakademiske verden, hvordan de husker studietiden. De tre er forsker hos Novo Nordisk og tidligere guitarist i Diefenbach Nicolaj Strøyer Christophersen, farmaciprofessor Sven Frøkjær og Pharmadanmarks formand Rikke Løvig Simonsen.