Vaccinekrav til medarbejdere er ikke i orden

16.08.2021

Hos biotekselskabet Genmab afviser man ikke at stille krav til sine ansatte om vaccination, hvis de vil have deres gang i virksomheden, der på hovedkontoret i Danmark har flere end 600 medarbejdere.

Men det er ikke en god ide, mener Pharmadanmarks formand Rikke Løvig Simonsen og andre fagforeninger i Medwatch:

"Min første tanke, da jeg læste om Genmabs overvejelser om mulig tvangsvaccinering, var, at det er meget udansk," siger Rikke Løvig Simonsen i artiklen.

"Det må være op til det enkelte individ, om man vil vaccineres eller ej. Det er den måde, vi gør det i Danmark. Tvang er ikke en løsning og ikke noget, vi har behov for - hverken som virksomheder, som fagforening eller som samfund," tilføjer hun.

Således vil Genmab blive mødt af kampberedte fagforeninger, i fald den nuværende diskussion skulle føre til et egentlig vaccinekrav.

"Vi vil gå i dialog med Genmab-ledelsen, selvfølgelig vil vi det. Lovligheden ville være det første, vi ville forholde os til. Den anden ting ville være, at vi ville indgå i en dialog, for man bør som udgangspunkt altid gå ad frivillighedens vej," siger Rikke Løvig Simonsen.