Vi går sammen med Dyrlægeforeningen i ny stærk struktur

23.03.2021

Pharmadanmark og Den Danske Dyrlægeforening samler kræfterne i et nyt fællessekretariat, som skal servicere de to selvstændige foreninger. Den nye struktur vil give større mulighed for at udvikle medlemstilbud og give foreningerne mere robusthed. Begge foreninger beholder hver sin politiske ledelse og medlemskreds, og hver forening bevarer således sin identitet.

”Det er godt for medlemmerne, det er godt for vores foreninger –  sammen står vi stærkere rustet i en tid, hvor der er rift om både medlemmerne og den politiske dagsorden. Jeg tror på, at der er en fremtid for højt specialiserede foreninger, hvor man kan gøre hinanden bedre både politisk og fagligt, hvis man forstår at arbejde sammen og samle kræfterne. Og så kan vi forhåbentlig lære hinanden et og andet,” siger Rikke Løvig Simonsen, formand for Pharmadanmark.

Hun fremhæver, at den nye struktur giver et mere robust udgangspunkt for fremtiden for de to foreninger. 

”Samlet skal vi rådgive og servicere en branche og fagområder i rivende vækst med udgangspunkt i de forskellige kompetencer, som vores foreninger repræsenterer – det ser vi frem til at løfte i fællesskab.” 

Sammen med Pharmadanmarks næstformand Dorte Clausen afholder Rikke Løvig Simonsen i morgen aften spørgetime, hvor Pharmadanmarks repræsentantskab kan få svar på de spørgsmål, de måtte have til den nye struktur.

Formand for Dyrlægeforeningen, Hanne Knude Palshof, siger, at Pharmadanmark og Dyrlægeforeningen har meget til fælles med hensyn til nærhed og tilgængelighed i forhold til medlemmerne og den dybe faglighed og fællesskab, som kendetegner foreningerne inden for medicin, sundhed eller life science – hvad enten det er humant eller veterinært.

”I Dyrlægeforeningen kan vi se, at der bliver flere dyrlæger i life science ud over de hverv, som omverdenen traditionelt tror, at dyrlæger beskæftiger sig med. Det giver derfor rigtig god mening netop at samarbejde med Pharmadanmark. Vores fagligheder kan sammen løfte life science markant. ”

Adm. direktør Susie Ekstrand fokuserer på, at den nye struktur kommer medlemmerne til gavn, og at ydelserne til medlemmerne udvikles.

”Vi skal ikke kun levere det, medlemmerne har brug for, men også det medlemmerne ikke vidste, de havde brug for. Da vi primært er medlemsfinansierede foreninger, skal vi hele tiden kunne se vores medlemmer i øjnene og bruge medlemskronerne bedst muligt. Det er opgaven for enhver moderne medlemsorganisation i 2021.”

Samarbejdet starter den 1. september 2021, hvor Pharmadanmark flytter fra Rygaards Allé til nyt fællesdomicil i Codanhus på Frederiksberg. Her er der fælles mødefaciliteter og store lokaler, hvor der kan holdes medlemsarrangementer. Herudover er det nemt at komme dertil både i bil og med offentlig transport. 

Pressekontakt: Adm. direktør Susie Stærk Ekstrand tlf. 3017 8865.