"Studiestart er bare begyndelsen på noget særligt"

16.09.2021

Med bagagen fuld af oplæg, godt humør og kitler til de studerende, har Pharmadanmark været på Tour de Studiestart. Rundt på landets universiteter og Pharmadanmarks kerneuddannelser har Emil Knudsen, som tager sig af fagforeningens aktiviteter for studerende, mødt nye og eksisterende medlemmer. Og selvfølgelig Pharmadanmarks studenterambassadører, der gør et stort stykke arbejde (også) i forbindelse med studiestart.

”Stemningen blandt de nye studerende er enormt god. Det er dejligt at se så mange til vores oplæg og øvrige arrangementer. De studerende er engagerede og stiller relevante spørgsmål til, hvad man kan bruge en fagforening som Pharmadanmark til,” siger Emil Knudsen.

Et godt studieliv
Humanbiologi og medicinalkemi på Københavns Universitet, farmaci og biomedicin på Syddansk Universitet og medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet er blot nogle af de steder, Pharmadanmark har været med til at byde de nye studerende velkommen.

”Som fagforening arbejder vi for gode rammer og betingelser på studiet. Pharmadanmark - Studerende er med til at styrke de studerendes faglighed gennem faglige arrangementer som studieteknik og karriereaften. Når vores medlemmer er færdige på universitetet, er de klar til arbejdslivet,” oplyser han og føjer ’Styr på tiden’ til rækken af relevante arrangementer for studerende i efteråret. ´Karriereaften’ er lavet af Pharmadanmarks karrierevejledere og handler om vigtigheden af en god LinkedIn-profil og relevante studiejobs.

Til nyuddannede tilbyder Pharmadanmark blandt andet et kursus i GMP og GCP, der åbner jobmuligheder.

Fællesskab
Ud over faglige oplæg har studiestarten budt på ’Leg i parken’, hyggelige konkurrencer om at vinde biografbilletter og powerbanks. Nogle uger efter studiestarten vender Pharmadanmark tilbage til universiteterne, hvor nye, potentielle og eksisterende medlemmer kan stille opfølgende spørgsmål. I den forbindelse vil studenterambassadørerne have en stand. Nærmere information følger.

”Studiestart er bare noget særligt. Netop fordi den er starten på en helt særlig tid i livet. Forventningens glæde og videbegæret er til at mærke ude på studierne. Personligt er studiestart højdepunktet på mit år i arbejdsøjemed,” siger Emil Knudsen og tilføjer: ”Stor tak til vores dygtige og flittige studenterambassadører for at bidrage til en god studiestart og velkommen til vores nye medlemmer!”.

Den 23. september runder Pharmadanmarks studiestartstur af til fagforeningsdag på Københavns Universitet.