Kristin håndterer bivirkningsindberetninger

01.02.2024

Kristin Iversen er uddannet sygeplejerske. Hun har for nyligt skiftet stuegang på Hvidovre Hospital ud med et skrivebord i Ferrings domicil på Amager, hvor hun arbejder som safety officer.

Af Charlotte Kiil Poulsen / Foto: Andreas Beck

Pharma 01/2024 - Tema: Profiler i life science

Kristin Iversen begyndte sin karriere på Gastromedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital, men efter et par år havde hun lyst til at prøve noget andet. Da en kollega fik arbejde i industrien, blev hendes nysgerrighed vakt. 

”Vi hører næsten intet om den retning på studiet, så det var ikke noget, jeg havde overvejet tidligere. Selvfølgelig kendte jeg til branchen, for vi bruger jo lægemidler hver dag i sundhedsvæsenet, men det havde ikke strejfet mig, at jeg som sygeplejerske kunne arbejde i lægemiddelindustrien, men jeg syntes, det lød vildt spændende,” fortæller Kristin Iversen. 

Faglighed i spil
Hun arbejder nu med pharmacovigilance hos Ferring, hvor hun håndterer bivirkningsindberetninger.

Hendes team modtager cases fra store dele af verden fra patienter og sundhedsprofessionelle, som mistænker, at patienter har oplevet bivirkninger i forbindelse med, at de har fået behandling med Ferrings produkter. 

”Jeg sørger for, at den data, vi får rapporteret, bliver registreret korrekt i vores database, og at vi lever op til lovgivningen og de mange guidelines og konventioner inden for området. Vi laver så en vurdering af alvorligheden af de mistænkte bivirkninger og vurderer, om der kan være en sammenhæng mellem bivirkningerne og vores produkter. Sagerne deler vi med rette myndigheder og parter.”

29-årige Kristin har været i jobbet siden april 2023, og er ifølge eget udsagn stadig i gang med at lære branchen godt at kende.

”Der er stadig sindssygt meget at lære, men jeg er på vej, og det går godt, synes jeg. Det er en helt anden verden end at arbejde som sygeplejerske på et hospital. Det kan næsten ikke sammenlignes, men det er en spændende udfordring,” siger Kristin Iversen, der dog godt kan se, hvilke kompetencer hun særligt har gavn af fra sit tidligere job:

”Jeg har en god erfaring med hurtigt at danne mig et overblik og prioritere i opgaverne. Min faglige viden omkring sygdomme, og hvad der er sandsynligt, bruger jeg også meget, og så i det hele taget min viden omkring hvordan sundhedsvæsenet fungerer.”

Tværfagligt samarbejde 
Hun synes, det er spændende at komme tættere på lægemiddelindustrien og at se patientsikkerheden fra det perspektiv.

De er 15 i Kristins afdeling, som alle kommer med meget forskellige faglige baggrunde. Her arbejder dyrlæger, farmaceuter, tandlæger, biologer og sygeplejersker side om side. 

”Det er en meget tværfaglig afdeling, og det er megafedt. Alle har forskellige måder at se tingene på, alle kommer med forskellige erfaringer fra tidligere arbejdsliv. Det er bare fedt at være i sådan en gruppe,” siger hun og fortsætter:

”Jeg er også meget glad for at arbejde i et team. Det var noget af det, jeg var særligt glad for ved hospitalet. Her i mit team på Ferring er der altid plads og rum til at spørge og sparre med kollegaerne, det er rigtig dejligt.” 

Det var netop via samtaler med sine kollegaer, at hun fik øjnene op for Pharmadanmark, og de netværk og den rådgivning inden for life science foreningen kan tilbyde.
 

Sygeplejersker i life science

I 2023 åbnede Pharmadanmark for, at professionsbachelorer ansat i life science-industrien kunne blive medlemmer af foreningen.

Kristin Iversen, Hans Henrik Christensen og Bashkim Ardian Zumberi var blandt de første til at benytte den mulighed. De har alle tre skiftet sygehuset ud med et job i lægemiddelindustrien. 

Og så er de blandt de første medlemmer i Pharmadanmark med netop dén faglige baggrund.

Nedenfor kan du finde links til artiklerne med Hans Henrik og Bashkim.


Læs de andre artikler i temaet Profiler i life science:


Læs det samlede Pharma her.