Nyheder
08.01.2021
Statsansattes lønninger reguleres ifølge overenskomsten med de statslige arbejdsgivere pr. 1. februar 2021, og ganske udsædvanligt – og naturligvis noget skuffende – falder lønningerne med 0,25 procent. Baggrunden er, at lønudviklingen i staten hænger sammen med lønudviklingen i det private via den såkaldte reguleringsordning. Lønningerne i det private er på grund af corona-krisen bremset så meget op i forhold til det forventede, at reguleringsordningen medfører et større minus end den lønstigning, man ved de sidste overenskomstforhandlinger aftalte pr. 1. februar. Reguleringsordningen har før betydet, at der er blevet lagt til og trukket fra i de statslige lønninger, men det er første gang, at den trækker så meget fra, at lønnen ligefrem sættes ned. Før har det alene betydet, at lønstigningerne blev lidt mindre end ellers aftalt. Pharmadanmark er naturligvis godt klar over, at signalværdien er ærgerlig i lyset af de store veksler, der under corona-krisen er blevet trukket på medlemmerne i styrelser og på universiteter. Mange har udvist stor fleksibilitet, arbejdet hjemmefra og alligevel formået at løse deres vigtige opgaver. Pharmadanmark mener derfor, at foreningens statsligt ansatte medlemmer står godt i forhold til at forhandle deres løn lokalt. De er nøglemedarbejdere, og de statslige arbejdsgivere ligger i direkte konkurrence med private life science-virksomheder om de bedste kompetencer. Statslige arbejdspladser risikerer at sakke bagud og ikke at kunne fastholde dygtige medarbejdere. Det er der muligheder i for foreningens statsansatte medlemmer. Husk, at du kan kontakte Pharmadanmarks jurister på jura@pharmadanmark.dk eller 3946 3600, hvis du har flere spørgsmål.
Medlemsblad
01.12.2020
Årets sidste Pharma er udkommet Pharma nr. 9 kan nu læses online og byder blandt andet på en reportage om Medicinrådet som arbejdsplads. For hvordan er det at være på en arbejdsplads i mediernes søgelys, og hvor de faglige afgørelser påvirker alvorligt syge mennesker? Læs også om, hvordan et dygtigt team fra Region Hovedstadens Apotek for første gang gjorde det genmodificerende lægemiddel Luxturna klar til brug på en patient. Luxturna koster cirka 3,5 mio. kroner og har kort holdbarhed. Læs også om den molekylære biomediciner Rune Busk, som er nyt medlem af Det Unge Akademi, og om Glostrup Apotek som finder patienter til kliniske forsøg. Endelig skruer Pharma op for julen med opskriften på en julesmåkage lavet af Wissam Bouqasri  fra Den Store Bagedyst  Læs Pharma
09.01.2021
Nogle farmaceuter på sygehusapotek er allerede blevet vaccineret imod COVID-19 i den første vaccinationsbølge, fordi de er særligt udsat for smitte eller varetager en kritisk funktion. Nu er der også skabt klarhed over, hvornår farmaceuter på privat apotek vaccineres. Sundhedsstyrelsen har nemlig mundtligt bekræftet, at apotekspersonale er omfattet af gruppe 4 (Udvalgt personale i sundheds-, ældre- og visse dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion). Dermed bliver de altså vaccineret sammen med denne gruppe. Der har været brug for klarhed om vaccination af farmaceuterne, fordi Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, fornyligt i et radioprogram desværre skabte usikkerhed om, hvornår farmaceuter – og i øvrigt også farmakonomer – skal vaccineres. Hans bemærkninger kunne nemlig tolkes således, at de først skulle vaccineres samtidig med den øvrige raske del af befolkningen. Det er altså ikke tilfældet.
Er du til sol, frisk luft og gode kollegaer?
Sted: Nexø
Ansøgningsfrist: 04.04.2024
Vamdrup Apotek søger filialleder
Sted:
Ansøgningsfrist: 10.04.2024