Nyt netværk for mænd med anden etnisk herkomst end dansk

24.10.2023

Pharma 08/2023 - Tema: Diversitet, inklusion og ligestilling

’Empowering’, ’connecting’, og ’mentoring’ er de tre nøgleord for det nyetablerede netværk Brotherhood for Professionals of Colour, som både henvender sig til studerende og fagprofessionelle.


Af Charlotte Kiil Poulsen / Foto Privat

Joseph Yamoah arbejder som Senior Solutions Engineer hos A.P. Møller - Mærsk. Han er initiativtager til netværket Brotherhood for Professionals of Colour.

Netværket er tidligere i år gået i gang med at etablere og udvikle netværket via en LinkedIn-gruppe og har allerede over 90 medlemmer med bopæl i Danmark. 

”Vi er i den meget indledende fase af arbejdet med netværket, men vokser støt. Det er jeg rigtig glad for. Vi arbejder med at definere og strukturere vores programtilbud, så alle medlemmer kan få det maksimale ud af netværket,” siger Joseph Yamoah.

Netværkets mål er at tilbyde faglig støtte og sammenhold, så den enkelte trives og kan få mest muligt ud af sine evner på det danske arbejdsmarked. 

“Vi kan se, at der er en underrepræsentation af mænd med anden etnisk baggrund end dansk på arbejdsmarkedet inden for mange forskellige områder. Derfor ser vi et behov for at lave et netværk, der kan støtte den enkelte, og som bidrager til, at vi kan få et arbejdsmarked med diversitet og inklusion,” forklarer Joseph Yamoah.

Nogle af de tilbud netværket arbejder med er mentorship, hjælp til at lave CV, interviewrådgivning, coaching og konferencer.

“Ligegyldigt, om du er veletableret på arbejdsmarkedet, nyuddannet eller er studerende, er du velkommen i vores netværk. Vi tror på, at der ligger en stor styrke i diversitet og inklusion både i forhold til innovation og tilfredshed for den enkelte,” siger Joseph Yamoah. 

Læs også de andre artikler i temaet:

Læs det samlede Pharma her