Netværk for ledere som er i fare for stress

11.02.2022

Ledere er ofte meget opmærksomme på, hvordan deres medarbejdere har det, men til gengæld glemmer de at tænke på sig selv.  Derfor kan de ende med at blive ramt af alvorlig stress –  præcis ligesom alle andre.
"Det er en misforståelse at tro, at ledere ikke kan rammes af stress –  det ved vi, at op imod 60 pct. bliver. Én af forklaringerne er, at de tager deres medarbejderes signaler på stress alvorligt. Men de tager ikke signalerne hos dem selv alvorligt," siger Trine Ry, som bl.a. er uddannet stresskonsulent.
Sammen med Dorthe Fogh Iversen, ligeledes stresskonsulent, står hun bag et gratis tilbud til ledere blandt Pharmadanmarks medlemmer: Netværk for ledere i balance.

Netværk for ledere i Balance henvender sig til ledere i små og mellemstore virksomheder, der ønsker at styrke deres mentale sundhed. Det kan være ledere, der føler sig pressede og oplever begyndende stresssymptomer; eksempelvis søvnproblemer, hjertebanken og mangel på overskud.

Trine Ry forklarer, når ledere oplever stress, kan de komme til at føle sig meget alene
"I netværket  flytter vi fokus fra, at stress hos lederen er et individuelt anliggende til noget, man som leder håndterer i et fortroligt fællesskab sammen med andre ledere. Vi gør også op med, at stress er et tabu for mennesker i lederjobs – ledere kan som alle andre reagerer med stresssymptomer, når belastningen bliver for stor."

Hun uddyber:
"Med ledere i balance skaber vi nogle fortrolige fællesskaber –  fællesskaber som vil virke forebyggende på stress."
Udviklingsprojektet er støttet af Velliv Foreningen.

Du kan læse mere om tilbuddet