Dagens første møde med USA

01.02.2024

ET DØGN MED: Når receptpligtig medicin skal markedsføres, er der strenge krav både i forhold til lovgivningen og industriens eget kodeks. Mikkel Trier Frederiksen sidder i en global rolle som director of ’Promotional Compliance and Scientific Messaging’ i Lundbeck. Han er ansvarlig for at gennemse markedsføringsmateriale fra et regulatorisk perspektiv og for et team i USA, som ser på markedsføringsmateriale ud fra amerikansk lovgivning. Her må man nemlig også markedsføre til offentligheden.

Af Charlotte Kiil Poulsen / Foto: Privat

Pharma 01/2024

05:45
Vækkeuret ringer. Jeg står op, går i bad og stryger en skjorte. Der er ikke dresscode i Lundbeck, men jeg har altid skjorte på. Mens jeg stryger, plager Madison mig om en gåtur. Hun er en meget energisk australsk hyrdehund. Vi når en kort tur.    

06:45 
Jeg bor i Sorø og skal ind til Lundbeck i Valby i dag. Jeg tager afsted på cyklen til stationen i lidt ekstra god tid, da cykelsti og veje stadig er belagt med is.

08:10 
Jeg ankommer til kontoret – lidt senere end planlagt på grund af forsinkelse hos DSB. Jeg starter altid med at tjekke indbakken og reagere på de vigtigste mails.

Jeg sidder i den gruppe i Lundbeck, som er ansvarlig for at godkende markedsføringsmaterialer, der kommer ud af vores hovedkvarter. Vi har fire funktioner, der er ansvarlige for, at vi overholder reglerne: Marketing, Medical, Legal og Regulatorisk.

Jeg er ansvarlig for den regulatoriske evaluering her i hovedkvarteret. Samtidig har jeg en global rolle, som betyder, at jeg har ansvaret for det regulatoriske input i USA, hvor jeg leder et team på tre amerikanske kollegaer.

09:00 
Jeg møder min juridiske kollega fra Legal ved den gode kaffemaskine i kantinen. Vi mødes en gang om ugen og drøfter faglige spørgsmål om, hvorvidt de markedsføringsmaterialer, vi har til gennemsyn, lever op til gældende lovgivning. Vi har også tid til at vende verdenssituationen mere generelt. 
  
09:30 
Møde med mine kollegaer fra Medical. De har udarbejdet et nyt koncept, som de vil vide om kan leve op til gældende regler og krav. 

10:00 
Endelig tid til forberedelse af ’end year appraisal’ for mit team i USA - en form for MUS-samtale. Når året slutter, ser vi på de mål, vi satte op, da året startede og på året, der kommer. Det tager lang tid, og skal gøres over flere dage, for arbejdet skal gøres grundigt.

11:00 
Introduktionsmøde for vores nye kollega fra Legal. Jeg skal introducere min rolle i forhold til at gennemse materiale, og hvordan det foregår i USA. Man må promovere helt anderledes og for eksempel til patienter i USA, så der sker meget mere i forhold til markedsføring i USA end i resten af verden. 

Lundbeck har en stor amerikansk tilstedeværelse. Det betyder, at vi har mange af virksomhedens funktioner tilstede i USA, for eksempel har Lundbeck i USA deres eget brand team, som laver markedsføring udelukkende til brug i USA.

Mit team håndterer den regulatoriske compliance i forhold til markedsføring i USA, og jeg håndterer så tilsvarende for Lundbecks materialer til resten af verden, inden materialerne sendes til datterselskaber, som så forestår revision i forhold til lokal lovgivning.  

12:30 
Hver tredje uge spiser jeg frokost med min tidligere chef i Lundbeck. I dag støder vores tidligere leder også til. Det er dejligt at tale om lidt andet end arbejde.

13:00 
Videre med appraisal-forberedelserne samt forberedelse af afdelingsmøde for mit team i morgen. Snakker også med mine nærmeste kontorkollegaer. Vi arbejder i et åbent kontorlandskab, hvor vi sidder cirka 50 mand. Siden corona er det dog sjældent, at her er mere end halvdelen tilstede på samme tid.

Der er god stemning, og vi kommer vidt omkring i dag og får både berørt yndlingsfarver og modetøj. Jeg er rigtig glad for det åbne kontorlandskab og vil på ingen måde tilbage til at have eget kontor. 
 
14:00 
Møde om det kommende års mål med vores gruppe i Lundbeck, som er ansvarlig for at godkende markedsføringsmaterialer.

Vi løser selvfølgelig vores opgaver, som de kommer ind, men for at forbedre vores tilgang til compliance, processer og måder at arbejde på, så har vi i dag en workshop, som fokuserer på det. 

15:00 
Tilbage til e-mails ved mit skrivebord. 

15:30 
Dagens første møde med USA. Jeg er fysisk derovre omkring fire gange om året, men jeg har mange virtuelle møder dagligt med mine amerikanske kollegaer.
 
15:55 
Sharp afsted til Ny Ellebjerg Station for at nå toget til Sorø. Jeg kan lige nå endnu en tur med hunden, da jeg kommer hjem, og når også at tale lidt med min datter inden dagens andre møder med USA. 

18:00 
Ledermøde med regulatory affairs i USA. 

19:00 
Sidste møde med USA i dag, hvor jeg kan nå en appraisal med den ene af mine medarbejdere. De tre arbejder fra hver deres stat. 

20:00 
Familien har allerede spist, så jeg spiser aftensmad alene.  

20:30 
I USA skal man indsende al det materiale, man bruger til markedsføring. Det skal indsendes til FDA ved brug af en særlig formular, som skal underskrives af mig. Det gør jeg flere gange om ugen og også i dag. 

20:45 
Jeg kan lige nå at få et overblik over de sidste e-mails, og hvad der kommer til at ramme mig i morgen. Jeg har haft mange lange dage de seneste måneder.

Det er en stor udfordring, når man arbejder internationalt på tværs af tidszoner – man skal virkelig være opmærksom på at balancere sit arbejdsliv med sit privatlivsliv. Jeg har struktureret det sådan, at jeg to gange om ugen arbejder  hjemmefra og starter op senere på dagen, så jeg kan arbejde flere timer i amerikansk arbejdstid. 

21:00 
Sofatid, som det hedder hjemme hos os. Vi smider os i sofaen og hygger os, med det som lige nu optager os: et afsnit af ’I hus til halsen’. Vi har de seneste tre år arbejdet på renovering af vores hus, og vi finder inspiration i boligprogrammer som dette. 

21:45 
Det er ved at være sengetid. 

22:00 
Jeg lægger mig til at sove.

Læs det samlede Pharma her.