Tanja Villumsen er ny formand for Pharmadanmark

23.08.2022

Fagforeningen Pharmadanmark har tirsdag aften valgt ny formand. Det skete på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde, hvor 42-årige Tanja Villumsen blev valgt uden modkandidat. 

Tanja Villumsen arbejder til dagligt i Novo Nordisk i Måløv med klinisk forskning inden for stamcelleterapi. Med hende får Pharmadanmark en formand med stor indsigt i vilkårene i life science-industrien. Hun har desuden solid erfaring med dem, det hele handler om, nemlig patienterne, fra tidligere stillinger som klinisk farmaceut på hospital og som apoteksfarmaceut.

"Vores medlemmer spiller en nøglerolle - både i den kæmpe succes, som den danske life science-industri har udviklet sig til - og i sundhedsvæsenet, universiteter og styrelser. Derfor er det afgørende, at de har gode arbejdsforhold, herunder har mulighed for at udvikle sig fagligt. Derfor er jeg stolt over muligheden for at stå i spidsen for Pharmadanmark. Jeg har stærk tiltro til det fagpolitiske fællesskab, og det vi kan opnå for vores medlemmer gennem det," siger Tanja Villumsen og fortsætter:

"Life science-industrien er en vækstmotor i Danmark, og hvis dens medarbejdere har det godt på deres arbejdsplads, så arbejder de effektivt og tænker innovative tanker, og så kan Danmark fortsætte sin vækstrejse. Det kræver, at vi som fagforening stiller os frem med konstruktive løsninger på udfordringerne for branchens ansatte. Det vil vi selvfølgelig fortsætte med at gøre med mig som formand."

Tanja Villumsen bemærker, at Pharmadanmark i dag står rigtig stærkt, og at der lyttes til foreningen. Senest kom foreningens input med i den nye life science-strategi, og Pharmadanmark er også medlem af regeringens life science-råd.

"Jeg vil tage bolden op efter afgående formand Rikke Løvig Simonsen og fortsætte med at styrke vores eksterne samarbejdsrelationer til gavn for vores medlemmer og deres arbejdsliv. Samtidig skal vi fortsætte arbejdet med at udvikle den moderne fagforening med tidssvarende og relevante medlemstilbud, blandt andet arrangementer med ny viden og med fokus på alle faserne i et godt arbejdsliv.” 

Rikke Løvig Simonsen har været formand for Pharmadanmark i syv år, men stopper efter eget ønske ved udgangen af august, da hun har fået job som sygehusapoteker i Region Hovedstaden.

Tanja Villumsen tiltræder officielt den 1. september 2022.

 

Blå Bog

Tanja Villumsen er 42 år og bor i Rødovre. Hun er uddannet farmaceut i 2007. Hun har de seneste 10 år arbejdet hos Novo Nordisk - senest med klinisk forskning inden for stamcelleterapi. I Novo Nordisk har Tanja været bestyrelsesaktiv i Novo Nordisk Akademikerklub (NAF) siden 2014, hvor hun bl.a. har arbejdet for at udvikle mere fleksible arbejdsvilkår. 

I Pharmadanmark har hun været aktiv i foreningen siden 2010 – hvor hun har været sektionsformand for de privatansatte, har siddet i hovedbestyrelsen, og været medlem af forhandlingsudvalget. 

Fakta om Pharmadanmark

Pharmadanmark er fagforening for akademikere i life science, og medlemmerne er blandt andet ansat i lægemiddel- og medicovirksomheder, i hospitalssektoren og på apotek. Der er ca. 8.500 medlemmer

For yderligere kommentarer

·         Kommende formand for Pharmadanmark Tanja Villumsen tlf. 2330 1600

·         Pressekonsulent i Pharmadanmark Charlotte Kiil Poulsen tlf. 4414 0330, ckp@pharmadanmark.dk