”Jeg vil stadig gerne udvikle mig fagligt”
Af Christian K. Thorsted / Foto: Camilla Schiøler
Pharma 05/2024 – Folk flytter sig
Du har været mange år på samme arbejdsplads – hvorfor er det lige nu, du vælger at skifte job?
Ja, jeg har været på Glostrup Apotek i over 16 år, så det handler meget om, at jeg gerne fortsat vil kunne udvikle mig jobmæssigt.
På apoteket er der sket en masse ting, mens jeg har været der; blandt andet en ny apoteker, som har mange visioner for apoteket og har udviklet det. Derfor fik jeg også løbende nye opgaver, og det har også betydet, at jeg har haft spændende udfordringer gennem årene.
Men nu følte jeg trods alt nok alligevel, at jeg var nået dertil, at jeg nærmest havde prøvet det meste, jeg kunne, på apotek.
Måske var det på tide, at jeg kom ud af den komfortzone, som man jo trods alt er i, når man har været på den samme arbejdsplads i mange år.
Jeg har været virkelig glad for at være på Glostrup Apotek, men jeg har stadig mange gode år tilbage på arbejdsmarkedet, så nu skulle der ske noget nyt.
Hvorfor blev det lige Statens Serum Institut (SSI), du skifter til?
På Glostrup Apotek har jeg været kvalitetsansvarlig, stort set siden Kristian Østergaard i 2016 overtog apoteket.
Jeg har blandt andet været med til at få apoteket ført igennem akkrediteringer i det danske kvalitetssystem (DDKM) og har skullet sørge for at udarbejde instrukser og gennemføre kvalitetsmålinger, der sikrer, at apotekets medarbejdere arbejder relativt ensrettet, og at kvalitet ligger som en overordnet ramme for alt, hvad man gør på apoteket.
Kvalitet har altså meget været omdrejningspunktet for mit arbejde, så da SSI slog en stilling op med en masse velkendte ord som ’instrukser’ og ’afvigelsesregistreringer’ fra mit kvalitetsarbejde, var det selvfølgelig rigtig interessant for mig; det var de ord, der fangede mig.
Der er mangt og meget, jeg kommer til at savne, men jeg glæder mig også til en helt ny og spændende hverdag som specialkonsulent på SSI.
Hvad skal du lave i jobbet?
Jeg sidder i Campus service/kvalitetssupporten, hvor vi hjælper en lang række afdelinger med koordineringen af målinger og vedligehold på udstyr. Det koordineres med vores produktionssupport og teknikere fra Campus Service.
Vi hjælper også, når nyt udstyr skal sættes op og vedligeholdelse. Derudover er vi behjælpelige med at skrive instrukser og oprette afvigelselsessager og løse disse.
Det er altså kvalitetsarbejde inden for et helt andet område, end jeg kender til, da det handler om maskiner og teknik og ikke lægemidler.
Men kernen er kvalitet, og overførbarheden fra mit job på apoteket og til SSI ligger ikke mindst i, at jeg er så godt inde i hele kvalitetstankegangen: hvordan man finder ud af, om noget skal forbedres og ændres, og hvordan sætter man det op i systemer, og hvornår og hvordan ting skal måles.
Ligger der nogle særlige udfordringer i jobbet for dig?
Fra apoteket har jeg jo en stor viden om lægemidler, fordi vi selvfølgelig rådgiver kunderne om brugen af dem – den del er forsvundet nu.
Til gengæld er det klart, at der er nogle tekniske ting, jeg skal have styr på, fordi de ikke har været en del af mit arbejde på apoteket, for eksempel GMP.
Der er også en del udstyr, jeg ikke har nogen særlig stor viden om, men det går jeg selvfølgelig ud fra kommer løbende.
Men når jeg læser dokumenter og hører de andre i afdelingen snakke, så kan jeg allerede mærke, at jeg har relativt nem ved at forstå sammenhænge og tankegange – selvom jeg absolut intet aner om for eksempel vakuumpumper og differenstryk.
På apoteket er det også meget tydeligt, om man er lykkes med sit kvalitetsarbejde. Man er tæt på sine kolleger, og på den måde finder man hurtigt ud af, om procedurer og instrukser fungerer i hverdagen og er en hjælp.
Hvis man for eksempel oplever, at noget af det, man har skrevet, bliver fortolket forskelligt af kollegerne, så de ikke gør tingene ens, så ved man, at man er nødt til at præcisere og justere.
Jeg er meget spændt på, hvordan det bliver at arbejde med kvalitet på SSI, hvor jeg måske ikke nødvendigvis er helt lige så tæt på de kolleger, jeg skal hjælpe.
Det er allerede tydeligt, at der er længere til folk – men det virker til, at der er god kommunikation afdelinger og bygninger imellem.
BLÅ BOG: Mette Wisbom Thomsen, 46 år
|