Pusterum er skiftet ud med lederstilling

28.05.2024

Anita Borup Helboe tog et års pause efter en hektisk periode både privat og på arbejde. Nu er hun vendt tilbage i en nyoprettet lederstilling inden for Clinical Project Management hos Ferring. 

Af Charlotte Kiil Poulsen / Foto: Camilla Schiøler

Pharma 03/2024 - Folk flytter sig

Hvad laver du som leder for Clinical Project Management?
Det er en nyoprettet stilling. Ferring har lavet en organisationsændring inden for global clinical operations, hvor man før havde teams i hver afdeling, der tog sig af kliniske studier, har man nu samlet det. 

Vi er en global gruppe af clinical project managers (CPM’er), og så er vi to ledere – mig her i Danmark og én i USA.

Mit team består af seks personer, der alle er her i Danmark. 

Hvad har du lavet før? 
Jeg sad også som leder (og projektleder) for seks personer inden for clinical operations i mit tidligere job i Y-mAbs, men da virksomheden fik en afvisning hos FDA, blev hele min afdeling nedlagt, og jeg blev derfor fritstillet i januar 2023 med løn den første tid.

Det var en hård og energikrævende periode, så jeg besluttede mig for at bruge tiden på at slappe af og få tænkt mig om, i forhold til hvad jeg ville med mit liv.  

Desværre blev min mor meget syg, og jeg besluttede mig for at være sammen med hende den sidste tid frem for at starte op på arbejdsmarkedet igen.

Det var selvfølgelig super hårdt, men også det bedste jeg har gjort, samtidig med at jeg havde tid til at mærke efter, hvad jeg ville.

Jeg var også forbi Pharmadanmarks  karrierevejledning, som var rigtig god. Jeg kom frem til, at jeg ville fortsætte inden for mit felt og gerne inden for ledelse eller projektledelse.

Det føler jeg mig god til, og det havde jeg lyst til at fortsætte med.

Jeg blev så kontaktet af Ferring, der havde fundet mig på LinkedIn, så det var bare en skøn appelsin, der faldt ned i min turban på det helt rette tidspunkt.  

Hvad tænkte du, da du skulle starte? 
Jeg var faktisk lidt nervøs – kunne jeg nu klare det? Det plejer jeg ellers ikke. Jeg tror, det var den lange pause, og at det havde været så intenst både i slutningen af det tidligere job og med nær familie, der var meget syg.

Det havde været lidt for meget på en gang, jeg var tyndslidt, og så blev jeg nervøs. 

Jeg havde også fået meget længere til arbejde, og jeg var i tvivl, om det nu kunne hænge sammen. Begge dele fandt jeg dog med det samme ud af, ikke var noget problem. 

Det med afstanden, finder man jo ud af. Og i forhold til fagligheden havde jeg det lidt som en cirkushest, der lugter savsmuld.

Jeg er bare helt vild med det, og man kommer super hurtigt ind i det igen.

Jeg tror, det var godt for mig at tage mig tid til at mærke efter, at det virkelig er det her, jeg brænder for. Jeg har savnet det.

Jeg er god til det, og det betyder noget for mig, at vi gør en forskel for patienterne. 

Hvordan har starten været? 
Jeg er blevet taget rigtig godt i mod. Alt start er selvfølgelig hård, men der er så mange gode mennesker omkring mig, så jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kommer i mål med de mange ændringer.

Jeg er glad for, at jeg sagde ja og ikke lod min nervøsitet råde. Jeg har også været så heldig, at samme dag, som jeg startede i Ferring, startede en anden leder også, og jeg kender ham tilmed fra tidligere.

Det har virkelig været en gave, for nu er vi to til at undre os og sparre om de ting, vi ikke lige forstår. 

Hvad skal du lave i den kommende tid?
Lige nu mangler vi en CPM (Clinical Project Manager) i teamet, så den person skal jeg have ansat nu og her.

Så skal jeg have samarbejdet op at køre med min lederkollega i USA, det er jo nyt, at vi er to med den samme titel og ansvarsområde.

Jeg skal også lære mine nye medarbejdere at kende og få dem til at have de bedste betingelser for deres arbejde.

Og så skal jeg sætte mit præg på den organisationsændring, Ferring har lavet, i samarbejde med en masse andre naturligvis.

Det er en transformation, som jeg er kommet ind i. Det er vildt spændende og også lidt forvirrende til tider.

Men det er en gylden mulighed at starte på det her tidspunkt, for så kan man være med til at præge, hvordan det skal være.
 

BLÅ BOG: Anita Borup Helboe, 52 år
  • Marts 2024: Director, Clinical Project Management, Ferring Pharmaceuticals.
  • 2023-2024: Pause.
  • 2023-2018: Director Clinical Operations, Y-mAbs Therapeutics.
  • 2018-2002: Principal Clinical Project Manager og Principal Scientist, Novo Nordisk.
  • 1995: Cand. Pharm., Danmarks Farmaceutiske Højskole.


Læs det samlede Pharma her.