Anette er leder i hjemmeplejen

01.02.2024

Anette Green Nielsen er uddannet farmaceut og er netop blevet ansat som sektionsleder i hjemmeplejen i Svendborg Kommune. Hun brænder for ledelse.

Af Charlotte Kiil Poulsen / Foto: Lasse Lundberg Andreasen

Pharma 01/2024 - Folk flytter sig

Hvad skal du lave i dit nye job? 
Jeg er blevet sektionsleder for en udekørende hjemmeplejesektion i Svendborg Kommune. Her er jeg personaleleder for 35 SoSu-assistenter og SoSu-hjælpere, samt elever og nogle løst ansatte. 

Det er en stor stilling for mig, og jeg synes, det er super spændende og udfordrende. Jeg har i tidligere jobs prøvet at være ’spillende træner’, hvor jeg både havde faglig drift og personaleledelse. Det er rigtig dejligt, at jeg nu entydigt er personaleleder. Det nyder jeg virkelig.

Hjemmeplejen er fyldt med dedikerede mennesker med en virkelig stor sundhedsfaglig indsigt. Jeg er meget imponeret over det høje faglige niveau og deres viden om eksempelvis sårpleje, palliation og demens.  

Hvordan kommer din faglighed i spil i dette job? 
Hjemmeplejen, hvor jeg er ansat, er inddelt i fire sektioner, der hver har sin leder. Vi fire ledere har forskellige baggrunde.

Min farmaceutuddannelse kommer lidt i anden række, og den er ikke afgørende for jobbet. Men det betyder meget, at jeg har prøvet at lede på apotek, og at jeg har ledet faguddannede i et mindre team i det private. 

Og så betyder min farmaceutbaggrund selvfølgelig også, at jeg har lettere ved at forstå fagtermer omkring medicin og at understøtte kommunens ambition om at få flere borgere over på dosispakket medicin, hvor det giver mening. Det er noget, vi har meget fokus på.

For mig i min karriere er det rigtig dejligt at have farmaceutuddannelsen som det basale, men det behøver ikke være den, jeg er ansat på. Det er ledelse, jeg brænder mest for.

Hvad er det, du godt kan lide ved ledelse? 
Jeg kan rigtig godt lide den tætte kommunikation med medarbejderne, og det er virkelig dejligt, at det, der er min fornemmeste opgave, er at få mennesker til at trives og at få deres fagligheder i spil på den bedste måde. Det kan jeg virkelig godt lide. 

Jeg har gennem min karriere forfulgt mine ledelsesdrømme og har taget moduler ved UCL Erhvervsakademi i ledelse. Jeg har for eksempel lige gennemført ’organisation og arbejdspsykolog’, og det kan jeg virkelig anbefale.

Det giver en forståelse af, hvad der skal til for at lave kulturændringer, og hvor svært det er. 

På sigt vil jeg meget gerne dygtiggøre mig endnu mere inden for ledelse og coaching og for eksempel tage hele diplomuddannelsen. 

Hvordan føler du dig rustet til dit nye job?
Jeg føler mig godt klædt på, og jeg synes, jeg har en god ballast med mig. 

Jeg har jo haft forskellige lederroller før, og jeg har prøvet forskellige brancher – både apotek og lægemiddelindustrien. For eksempel kommer jeg fra en GMP-hverdag (Good Manufacturing Practice), hvor der er nogle helt særlige dokumentationskrav.

Det, tror jeg, på sigt vil kunne bruges i min nye stilling. Overdragelse af information omkring borgerne er jo sindssygt vigtigt, især fordi vi jo skifter mellem dag- og aftenhold.

Hvordan har starten været?
Den har været rigtig god. Der er blevet lagt et rigtigt godt mentorprogram for mig. Jeg har fået både en mentor og en buddy, som jeg kan læne mig trygt op ad. De har givet mig nogle gode råd om at tage det roligt og observere her i starten. Det er jeg meget glad for.

Jeg tror helt sikkert, at det kommer godt igen, at man ikke starter med at lave noget om, før man har en god forståelse af, hvad der ligger til grund for de forskellige arbejdsgange. 

Hvordan ser din kalender ud den kommende tid? 
Jeg har en godt pakket kalender allerede. Jeg har intromøder med alle mine medarbejdere, så jeg kan lære dem at kende. Jeg glæder mig til at høre om, hvorfor de har valgt denne branche, og hvad de forventer af mig som leder.
 

BLÅ BOG: Anette Green Nielsen, 39 år 
  • 2023: Sektionsleder, hjemmeplejen, Svendborg Kommune
  • 2022-2021: Team Manager, Orifarm
  • 2021-2020: Faglig konsulent, Apotekeren
  • 2013-2019: Souschef, Sct. Nicolai Apotek, Svendborg
  • 2017-2019: Formand, Pharmadanmarks Apotekssektion
  • 2008-2013: Farmaceut, apotek


Uddannelse

  • 2023: Kommunikation i praksis, UCL Erhvervsakademi
  • 2021: Projektledelse, UCL Erhvervsakademi
  • 2009: Cand. Pharm. Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet 


Læs det samlede Pharma her.