En hektisk dag på Cambridge

16.06.2023

Pharma 05/2023

ET DØGN MED: Som postdoc på Centre for Advanced Studies in Biomedical Innovation Law (CeBIL) deltager Louise C. Druedahl denne dag i et symposium på University of Cambridge, hvor hun både skal give en præsentation og deltage i en paneldebat foran nogle af de fremmeste folk inden for biologisk medicin og jura.

Af Charlotte Kiil Poulsen / Foto: Privat

06:00
Jeg står op og arbejder en times tid på hotelværelset. Jeg ankom til Cambridge i forgårs og arbejdede i går fra campus. Jeg er lidt spændt og nervøs for i dag.

07:00
Morgenmad på hotellet. Jeg møder juraprofessor Nicholson Price fra USA, som jeg har arbejdet meget sammen med. Nicholson og jeg skal begge lave en præsentation i dag samt sidde med i hver vores paneldebat.

Vi sætter os for at spise sammen og catcher up på den seneste forskning, Nicholsons flyrejse og symposiet i dag, som handler om de juridiske og regulatoriske rammer samt policy for biologiske lægemidler og COVID-19-vacciner.

Juraprofessor og centerleder for CeBIL, Timo Minssen, kommer og gør os selskab. Jeg har arbejdet tæt sammen omkring biologisk medicin med dem begge.

Vi har aftalt at mødes fysisk, mens vi alle er i Cambridge for at diskutere outline og pointer til to artikler, som vi er i gang med at skrive. Det kommer til at knibe med tiden, så vi gør det i stedet nu.

Undervejs kommer Isabelle Huys, en professor fra Belgien, forbi. Hun skal være med i den samme paneldebat, som jeg, og vi sludrer kort sammen alle fire.

08:15
Jeg går tilbage til værelset for at gøre mig klar og arbejde lidt. Jeg er nødt til at jonglere boldene fra arbejdet i Danmark, mens jeg er her.

Jeg svarer på planlægningsmails omkring en konference, som CeBIL afholder i København midt i juni, og jeg opdaterer de slides, jeg skal bruge til en præsentation i Amsterdam senere på måneden. Jeg genlæser også den artikel, jeg skal præsentere i dag, for det er snart to år siden, jeg analyserede data.

09:30
Afgang fra hotellet.

10:00
Jeg er lige ved siden af smukke King's College nær Trinity Hall, hvor konferencen skal afholdes. Jeg ved, jeg først vil være meget sent tilbage på hotellet i aften, så jeg giver mig selv lidt tid til at se King's College. Det er én af de ting, man ikke må misse i Cambridge.

10:20
Jeg ankommer til Trinity Hall og ser salen, hvor eventet skal holdes, samt de tilstødende lokaler hvor frokosten vil blive afholdt.

Jeg kan mærke nervøsiteten og går i gang med at arbejde. Jeg skriver mail med møderesumé og next steps for de to artikler, som jeg drøftede med Timo og Nicholson ved morgenmaden.

Jeg sender de slides, som jeg skal bruge til min præsentation og kigger dem igennem endnu engang. Jeg føler mig lidt udfordret, fordi jeg ikke kan huske teorien bag et af mine slides udenad. De andre slides har jeg helt styr på. Jeg ved enten, hvad jeg skal sige, eller jeg ved nok til, at jeg kan improvisere.

Det gør mig ret nervøs. Jeg begynder at læse de to artikler bag teorien. Det burde jeg have gjort forud for i dag, men almindelig travlhed kom i vejen. Nu sidder jeg og ser på det, lidt irriteret på mig selv over, at jeg først genlæser det nu.

10:40
Nicholson Price og juraprofessor Mateo Aboy ankommer, og vi snakker lidt. Isabelle Huys kommer også, og vi snakker om, hvad vi hver især laver og om vores forskningsgrupper. Vi vender blandt andet brugen af kunstig intelligens til udvikling af medicin og medical devices.

Der kommer flere mennesker til, og jeg dropper at forberede mig lige nu og går i "professional networking”- mode.

12:00
Eventet starter med en netværksfrokost. Jeg møder én fra medicinalindustrien, som jeg traf på en konference for nogle år siden, og vi taler længe om forskellige perspektiver på Europa Kommissionens foreslåede nye lægemiddellovgivning.

Jeg taler også med en engelsk advokat, genser Jorge Contreras, som er en stor IP-forsker i USA, og jeg møder Ariel Stern fra Harvard Business School. Hun er en meget kendt sundhedsøkonom, og det er en stor ære.

Jeg kender hende selvfølgelig af navn, men jeg har aldrig mødt hende i person. Hun er utrolig flink og nede på jorden. Vi taler kort sammen og aftaler at fange hinanden senere.

13:00
Symposiet starter. Jeg lytter og skriver noter samt potentielle spørgsmål til speakers. Jeg vil blandt andet gerne høre mere om, hvordan ’tech diffusion’ spiller ind på effektiviteten af juridisk beskyttelse af medicin.

Det er paneldebatten, som afslutter denne session, jeg er med i. Debatten handler en del om patentbeskyttelse af biologisk medicin og om biosimilære lægemidler, som jeg skrev min ph.d. om.

Men undervejs i debatten lærer jeg for eksempel også, at biosimilære lægemidler for gen- og cellebaseret terapi er mere udfordrende at lave end biosimilære lægemidler for rekombinante proteiner.

Det er interessant, fordi det skyldes forskel i kendskab til teknologien, og fordi de fleste biosimilære lægemidler, indtil nu, som oftest er rekombinante proteiner.

15:30
Der er pause, og jeg har virkelig brug for noget kaffe. Jeg er gået lidt sukkerkold, og jeg ved, det er min præsentation om R&D partnerskaber for COVID-19-vacciner, som starter sessionen efter pausen. Jeg får fyldt mit koffeindepot og smalltalker med de andre til eventet.

Der er flere, som kommer og præsenterer sig og kommer med ros for mine inputs i paneldebatten. Det gør mig ret stolt.

15:50
Jeg går udenfor lokalet og skimmer slides og artikler.

16:00
The show starts. Scenen er lidt lille, og stolene fylder meget på scenen. Det er lidt akavet, at jeg står så langt væk fra præsentationen, fordi jeg bruger kørestol. Jeg skyder tanken væk og fokuserer min energi på min præsentation i stedet.

Da jeg starter, glemmer jeg alt om min nervøsitet. Min præsentation handler om innovations ecosystemer, jeg huskede heldigvis teorien, og hvordan COVID-19 kan anses inden for disse. Jeg fortæller omkring det studie, jeg har lavet med Nicholson og Timo, om typerne af R&D partnerskaber for COVID-19-vacciner.

Jeg fortæller også kort om et opfølgende studie, hvor vi har set på, hvordan man ville kunne skabe attraktive incitamenter for medicinalindustrien for vidensdeling. Jeg får mange spørgsmål, og jeg har en god mavefornemmelse.

16:35
Det er ovre, og jeg kan slappe af og bare lytte til den anden præsentation samt paneldebatten omkring COVID-19-vacciner og læring fra denne periode.

18:00
Så er der vin og networking. Jeg møder Ariel Stern igen og taler med hende, Mateo Aboy og Timo Minssen. Ariel inviterer os alle til at indsende en artikel, som passer indenfor fokuset om "Regulating Digital Medical Products", når hun er guest editor på det anerkendte NPJ Digital Medicine.

Jeg er mega stolt over, at invitationen også gives til mig og ikke kun de "big shots", jeg står sammen med. Jeg taler også med Amanda Easey, en engelsk advokat, omkring forretningshemmeligheder for biologisk medicin og med professor emeritus Chris Lowe omkring kunstig intelligens, medical devices og liability for disse produkter.

19:00
Middagen begynder. Jeg sidder ved siden af Nicholson Price og Martin Schiestl fra Sandoz som er Global Head of Regulatory Affairs Policy. Vi taler omkring regulering af medicin, medical devices og biologiske lægemidler generelt.

22:10
Ankommer til hotellet. Kold, fyldt af energi over input og de interessante mennesker og snakke. Og virkelig træt.

23:00
Jeg går i seng. Klar over, at vækkeuret ringer igen i morgen tidlig. Jeg falder i søvn med tanken om, at jeg er så utrolig glad og taknemmelig over muligheden for at have været her i dag.

Louise C. Druedahl er efterfølgende startet i en stilling som Regulatory Affairs Professional hos Novo Nordisk.

Læs det samlede Pharma